Неждет Моллов не знае какви съвети ще му иска Симеон

В първия си работен ден като съветник на премиера Неждет Моллов не може да каже точно от какви съвети ще има нужда Симеон Сакскобургготски.

От обявените трима нови сътрудници на Сакскобургготски, единственият, който получи очакваното назначение вчера беше Моллов. Французинът Тома Ларитас, който ще дава мнението си за европейската интеграция, най-вероятно ще започне работа от днес, каза правителственият говорител Димитър Цонев. Все още обаче не било ясно кога третият експерт - о.з. ген. Бриго Аспарухов, ще започне с напътствията по въпросите на специалните служби - още се изготвяла трудовата му характеристика.

"Аз не мога да кажа от какви съвети се нуждае /премиерът/, той ще ми поиска съвети и аз ще се постарая да ги дам в най-добрия вид", обясни Моллов тази сутрин в интервю за Би Ти Ви.

Според правителствения говорител Димитър Цонев, като експертен сътрудник Неджет Моллов ще съветва Симеон по темите - защита от бедствия и малцинствени проблеми, за които е отговарял и като министър без портфейл в кабинета "Сакскобургготски", откъдето бе отстранен от самия премиер при промените в правителството през юли т.г.

Днес самият съветник обаче призна, че не е информиран какви точно ще са изискванията към длъжността, на която е назначен. "В характеристиката са записани само направленията, в които трябва да работи даденият служител", каза Моллов. Длъжностната характеристика не казва много за дейността, защото премиерът привлича съветниците си по своя преценка и сам решава какви точно задачи да даде, обясни той.

Моллов предположи, че схемата, по която ще се трудят новите експертни съветници ще бъде следната: "премиерът поставя проблем, който съветникът трябва да разнищи, да обогати с информация, да събере и да предостави синтезирана тази информация на премиера".

Според него, връзката премиер-съветник нямало да е непосредствена, а щяла да се осъществява чрез началника на политическия кабинет.

По думите на Моллов привличането му за съветник е следствие от консултациите на Симеон с коалиционния партньор ДПС. "Това е едно правителство, то е коалиционно и не може да има назначения без да има консултации с коалиционния партньор", каза новият експертен сътрудник на премиера и бивш министър без портфейл в предишния кабинет на Симеон.

Споделяне

Още от България

Какво очаквате от президента Радев през неговия втори мандат?