Нинова е излекувана от Covid-19, става доброволец

Нинова е излекувана от Covid-19, става доброволец

Лидерът на БСП Корнелия Нинов има отрицателен PCR тест и се е излекувала от Covid-19.

Тя бе приета в болница на 31 октомври с положителна проба и от първия ден беше сложена на системи. След стабилизирането ѝ бе изписана и продължи лечението си в домашни условия, откъдето работеше онлайн.

Сега тя се връща на работа, а скоро ще бъде и доброволец, се разбира от нейна публикация във Фейсбук.

"Обсъдихме с колеги народни представители от парламентарната група на БСП за България, които в момента имат готовност и са здрави, да помогнем в тази тежка ситуация. Решихме веднага след представянето и гласуването на нашия алтернативен бюджет в Народното събрание, че ставаме доброволци в болници, където имат нужда от хора", написа Нинова.

От понеделник трима депутати-социалисти: проф. Георги Михайлов, д-р Илиян Тимчев и д-р Десислав Тасков, са на първа линия в лечението на пациенти с коронавирус в болниците в Свищов и Шумен. Те се присъединиха с доброволен труд в борбата с болестта в двата диспансера, след като и от двете болници алармираха, че са останали напълно без лекари.

"Благодаря на лекарите и медицинските сестри. Преживях болестта, която е сериозно изпитание, и видях с очите си колко всеотдайно се борят те с нея. Днес медиците имат нужда от нашата помощ, а всеки болен - от съпричастност и подкрепа. Знам, че ще се справим", написа още Нинова.

Споделяне

Още от България