Нови две жертви на студовете и затворени пътища в Румъния

Нови две жертви на студовете и затворени пътища в Румъния

Двама души са починали в окръг Алба, централна Румъния, вероятно от хипотермия, съобщава агенция Аджерпрес в понеделник. Мъж на 72 години и жена на 44 са били намерени мъртви в неделя вечерта на няколко метра един от друг, след като в събота били видени да консумират заедно алкохолни напитки, съобщиха от полицията. Според данни на министерство на здравеопазването жертвите на студената вълна в Румъния са 74.

В сила са оранжев и жълт код за неблагоприятни метеорологични условия. В източния окръг Вранча от 12 ч. понеделник до 14 ч. утре е обявено извънредно положение. Всички национални пътища в седем окръга - Бузъу, Яломица, Галац, Браила, Вранча, Тулча и Кълъраш (източна и южна Румъния) се затварят за движение от 12 ч. понеделник, съобщиха от Националната компания за магистрали и национални пътища.

Магистрала А2, която свързва Букурещ с Констанца, е затворена в участъка от румънската столица до град Фетещ, съобщава Медиафакс. Петнайсет автомобила са блокирани от паднала лавина в района на ВЕЦ Железни врата 1, съобщава агенцията и уточнява, че движението между Дробета Турну Северин и Оршова е блокирано заради падналата снежна маса. Няма пострадали хора.

Към момента са анулирани 300 влака, а в над 3800 училища в цялата страна са отменени учебните занятия.. "Дървената" ваканция не важеше за Букурещ, но от училищния инспекторат днес решиха да отменят занятията в утрешния ден и в столицата, съобщава Аджерпрес.

От Инспектората за извънредни ситуации съобщиха, че 120 селища са изолирани от света. В операциите по разчистване на снеговете като доброволци са се включили и над 900 затворници, които изтърпяват наказанията си при по-свободен режим, съобщиха от националната администрация на затворите.

Споделяне

Още от Балкани

Кой е най-добрият вариант след падането на кабинета "Петков"?