Нови разкрития за смъртта на Джако засилват обвиненията срещу лекаря му

Нови разкрития за смъртта на Джако засилват обвиненията срещу лекаря му

Нови разкрития за последните мигове от живота на Майкъл Джексън хвърлят нови подозрения върху личния му лекар Конрад Мъри. Засега обвинението срещу него е за непредумишлено убийство. Новите разкрития обаче показват, че той е действал доста странно в момента, когато е трябвало да се опита да съживи богатия си пациент, съобщават осведомителните агенции във вторник.

Според документи, с които се е сдобила агенция Асошиейтед прес, доктор Мъри се е забавил с оказването на първа помощ на Джако и е закъснял с обаждането си на Бърза помощ, за да има време да събере от стаята на певеца лекарства, които му е предписал неправомерно. Това е разказал пред следователите Алберто Алварес, главен снабдител на Краля на попа. Именно с показанията на Алварес се е сдобила АП, цитирана от БТА.

От тях става ясно, че на 25 юни той е влязал в стаята на работодателя си и го е видял да лежи неподвижен на леглото си, а към крака му е имало привързана система за венозно вливане на лекарства. Устата на Джако била широко отворена, очите също и той изобщо не давал признаци на живот. Около него се суетял доктор Мъри. В даден момент лекарят започнал да прави дишане уста в уста на певеца, докато Алберто Алварес се опитал да направи сърдечен масаж и да възстанови сърдечния ритъм на Джако.

Точно тогава в спалнята на Краля на попа влезли двете му по-големи деца - Принс Майкъл и Парис. При вида на зловещата гледка те се разплакали и се наложило да бъде повикана бавачката им, за да ги отведе.

От разказа на главния снабдител става също така ясно, че когато Джако бил обявен за мъртъв в болницата, в която бил откаран, доктор Мъри се втурнал към дома на певеца с думите, че трябвало да побърза да прибере оттам някакъв чудодеен крем, за който никой на света не бивало да научава.

Адвокатът на доктор Конрад Мъри - Ед Чертоф, обаче отхвърли твърденията на Алварес, че клиентът му се е опитал да укрие някакви лекарства от разследващите. Той припомни, че Алварес е бил разпитван два пъти досега и че всеки път версията му е била различна.

Според британския в. "Дейли телеграф" пък доктор Мъри не е казал на екипа на Бърза помощ, че е предписал на клиента си силния анестетик пропофол, който обикновено се дава преди операции.

Британското издание се позовава на публикуван във в. "Нюз ъв дъ уърлд" протокол за действията на екипа на Бърза помощ в дома на Джако. Когато лекарите пристигнали сърцето му вече било спряло. Те се опитали да го съживят, а доктор Мъри настоял той да бъде откаран в болница.

Лекарите направили два опита в дома на Джако да възстановят сърдечния ритъм. В линейката последвали още три безуспешни опита.

Когато лекарите пристигнали в дома на певеца доктор Мъри сам правел сърдечен масаж, а към левия крак на Джако имало привързана система за интравенозво вливане на лекарства. Джако нямал нито кръвно налягане, нито пулс, а зениците му били разширени, пише още в протокола.

Лекарите два пъти използвали лекарствата епинефрин и атропин, за да накарат сърцето на певеца да заработи отново, се посочва в протокола. Когато попитали доктор Мъри какви лекарства е приел Кралят на попа непосредствено преди кризата, лекарят споменал само за сънотворното лоразепан, но не казал нищо за пропофол.

В последствие съдебния лекар на Лос Анджелис, извършил аутопсията на Краля на попа, посочи пропофола като причина за смъртта на певеца, припомня в. "Дейли телеграф".
Споделяне

Още от Свят

Колко време давате на новия парламент?