Новоназначен кадър на Мултигруп готов да подаде оставка от "Информационно обслужване"

Бившият вицепрезидент на "Мултигруп" Стоян Денчев, който преди ден бе назначен в надзорна на "Информационно обслужване", ще си подаде оставката при встъпването в длъжност на новото правителство.

Бях информиран, че назначаването ми е съгласувано с новите управляващи. Това за мен не е проблем, важно бе да се попълни Надзорния съвет. След като правителството встъпи в длъжност, аз ще си дам оставката на министъра на финансите. Ако той прецени, че няма нужда от мен да я приеме, заяви Денчев пред БНР в четвъртък.

"Информационно обслужване" е официалният преброител на изборите, а шеф на Управителния съвет е съветникът на Станишев Азер Меликов.

Денчев, който е бил и депутат от ДПС и секретар на кабинета на Любен Беров, заяви още, че една от първите задачи на новия Надзорен съвет ще бъде да направи промени в състава на Управителния съвет.

По думите му "Информационно обслужване" има "намаление на резултатите" с около пет милиона лева от миналата година. Тази година печалбата е от 3.5 милиона, която се разпределя по определени правила. Половината остава в дружеството, другата половина се разпределя между принципала МФ и останалите акционери.

Дружеството не се развива зле и има голям потенциал. То е един от флагманите на информационните технологии на нашата страна, заключи Денчев

Споделяне

Още по темата

Още от България