"Новото време" се бори за 20 депутати в 40-ото НС

Стремежът на "Новото време" на предстоящите парламентарни избори е да вкара 20 депутати в 40-ото Народно събрание. Това заяви в неделя на пресконференция в Бургас председателят на парламентарната група на политическата сила Борислав Цеков. С него е и Тончо Токмакчиев, който е член на изпълнителното бюро на партията.

За два депутатски мандата от Бургас ще се бори партията, каза още Цеков.

Едната кандидатура на "таралежите" за парламента със сигурност ще е на енергийния министър Мирослав Севлиевски, който получи депутатския си мандат точно от южния морски град.

Конкретната процедура за номиниране на кандидати за народни представители обаче ще бъде уточнена до средата на април, уточни Цеков. Самите изборни листи ще бъдат одобрени на конгреса на "Новото време", който ще се проведе в София на 7 и 8 май.

Председателят на парламентарната група каза още, че се предвижда освен общинските организации и гражданските сдружения, с които партията работи успешно, също да правят номинации за кандидат-депутати.

Токмакчиев каза, че в момента в цялата страна има общо 90 общински структури на "Новото време". Очаква се до края на другия месец те да станат общо 150. "Така че партията ни е национално изградена", смята Цеков.

На журналистически въпрос за приоритетите на партията по отношение на Бургас, той каза, че един от акцентите ще е газификацията на морския град. Дори вече имало сформирана работна група по този въпрос в Министерството на енергетиката.

Цеков и Токмакчиев участваха в Бургас в първото общо събрание на общинската организация на "Новото време". На него са били коментирани номинациите за депутати и подготовката за предстоящите избори.

Споделяне

Още от България