Няколко загинали при срутване на част от тавана в японски тунел

Няколко загинали при срутване на част от тавана в японски тунел

Предполага се, че няколко души са загинали при срутване на част от тавана в тунел в Япония, предаде ДПА, позовавайки се на полицията.

Дебели 20 сантиметра бетонни панели са паднали от тавана на тунале Сасаго, един от най-дългите в Япония – 4,3 км, намиращ се на около 80 километра западно от Токио на магистралата, свързваща столицата с Нагоя.

Тунелът  прекосява планински масиви недалеч от връх Фуджи. Той е част от основната магистрала Чуо, свързваща Токио със западната и централната част на страната.

Засегнат е участък, дълъг петдесетина метра, предаде Франс прес. Две коли са били смазани, а трета се е запалила. По-рано бе съобщено за двама ранени и седем души, които се водят изчезнали.

Известно време след злополуката спасителните операции са били временно спрени поради опасност от нови срутвания. Засегнатият участък се намирал почти в средата на тунела, чиято вентилационна система не работела добре и не се виждало нищо на повече от метър. В момента на трагедията в тунела са се движили около 25 коли, посочва Асошиейтед прес.

Споделяне

Още от Свят