“Ню Имидж” ще финансира студенти от НАТФИЗ

Стажове, дипломни и курсови работи на студенти от НАТФИЗ ще бъдат финансирани от американската компания “Ню Имидж”, която придоби Киноцентъра “Бояна”. Това съобщи във вторник нейният директор Дейвид Варод на среща с преподаватели и студенти на академията за театрално и филмово изкуства. Чии работи ще бъдат финансирани, ще определя академията, уточни ректорът доц. Станислав Семерджиев.

Студентите ще могат да карат стажове като участват в международни продукции на "Ню Имидж", за което ще получават хонорари. За изучаващите актьорско майсторство компанията ще организира курсове по английски език, за да могат да получават по-лесно роли в сниманите продукции. В момента компанията работи с около 200 български актьори.

По думите на Варод се предвиждат и работни семинари с холивудски кинематографисти, като за целта се водят разговори за съдействие и от посолството на САЩ в София.

Преподаватели от НАТФИЗ пък ще бъдат поканени като консултанти за местните продукции. "Ню имидж" ще помага за производството на български филми, които после ще може да продаде. Фирмата се занимава и с разпространение, посочи Дейвид Варод.

Сега в "Ню имидж" работят 95 на сто българи - между 500 и 600 души. Когато компанията се установи в "Бояна", персоналът ще бъде удвоен. След техническото обновяване и разширяване на базата в "Бояна" ще се предлагат комплексни филмопроизводствени услуги. Акцентът ще е върху постпродукцията. Около 400 души ще бъдат на постоянен трудов договор, отбеляза директорът на "Ню имидж".

Споделяне

Още от България