О. Дж. Симпсън арестуван за въоръжен грабеж

О. Дж. Симпсън арестуван за въоръжен грабеж

Бившата американска футболна звезда О. Дж. Симпсън е бил арестуван миналия четвъртък за въоръжен грабеж, съобщиха световните агенции в понеделник, когато съдът е отхвърлил искането за освобождаването му под гаранция.

Така 60-годишният Симпсън, който бе оправдан преди 12 години по обвинението за убийството на жена му Никол Смит и любовника ѝ Рон Голдмън, ще остане в ареста до 20 септември, когато ще се състои заседанието на съда по сегашния случай.

Според следствието, в четвъртък Симпсън заедно със съучастници са нахлули в хотела на казиното "Палас Стейшън" в Лас Вегас, откъдето се опитали са вземат спортни трофеи, за които футболистът твърди, че са били негова собственост, но са били откраднати. Настоящите притежатели на трофеите твърдят, че са били заплашвани с огнестрелно оръжие.

Симпсън обаче твърди, че нито той, нито хората, които са го придружавали са били въоръжени, а просто отишъл на среща със собствениците на трофеите , обяснил им ситуацията и просто си прибрал вещите.

От полицията съобщиха, че освен Симпсън по случая е задържан и 46-годишният Уолтър Александър, а други четирима заподозрени се издирват.

Ако бъде доказано обвинението, Симпсън е заплашен от присъда до 30 години затвор.

Споделяне

Още от Свят