Обилните снеговалежи затрудниха транспорта в Париж и околностите

Обилните снеговалежи затрудниха транспорта в Париж и околностите

Транспортът в Париж и околностите му бе силно затруднен в сряда сутрин след необичайно обилните снеговалежи, които принудиха стотици души да прекарат нощта в приемни центрове или по гарите, предаде Франс прес.

Гъста снежна покривка затрупа тротоарите на областта Ил дьо Франс, в която се намират Париж и предградията му. Много хора бяха принудени през изминалата нощ да оставят колите си, най-вече в югозападната част на Париж.

По официални данни над 1500 души са прекарали изминалата нощ в приемни центрове, гари или летища в Ил дьо Франс.

Тази сутрин бяха отменени полети на парижките летища, тъй като пистите осъмнаха с 13-сантиметрова снежна покривка. Силно затруднено беше движението на влаковете. Националната железопътна компания посъветва жителите на областта да отложат пътуванията си. Вътрешното министерство призова автомобилистите да не използват колите си. Автобусната мрежа беше почти парализирана, но метрото, като цяло, работеше нормално.

Френска телевизия отбеляза, че покрит със сняг Париж прилича повече на скандинавска столица.

На фона на проблемите обаче, някои столичани се възползваха, за да покарат ски в центъра на Париж. Младеж с тениска "Ски клуб Монмартър", се спускаше днес със сноуборд по импровизирана ски писта от базиликата "Сакре кьор" - една от парижките забележителности, разположена на 130 м височина.

Френската метеорологична служба оставя в сила оранжевия код за сняг и поледици в 25 департамента.

Споделяне

Още от Европа

Съгласни ли сте влизането на обществени места да става само със сертификат за ваксиниране, преболедуване или тест?