Областният на Хасково отказа "амнистия" за незаконните имоти на яз. Ивайловград

Законът ще бъде спазен и незаконните постройки в заливната зона на язовир "Ивайловград" ще бъдат премахнати. Това е заявил областният управител на Хасково Румен Данев на среща със собственици на имоти в района на водоема, цитиран от пресслужбата на областната администрация.

В срещата са участвали петима собственици от Ивайловград заедно с представител на местния общински съвет. Те са поискали имотите им да бъдат пощадени от събаряне. Същото настояване те са отправили и към хасковските депутати от ГЕРБ, предлагайки да плащат такса "ползване" за имотите си, построени без разрешителни върху държавна земя, както и да бъде променена котата на язовира, което би "извадило" постройките от чашката.

На срещата е представена и подписка, парафирана от над 900 жители на Ивайловград, с искане постройките да не бъдат събаряни.

Исканията им противоречат на закона. На язовир Ивайловград ще се случи това, което вече се случва по Черноморието, категоричен бе Данев.

По заповед на Румен Данев бе сформирана междуведомствена комисия, която провери незаконното строителство край яз. "Ивайловград". Резултатите от проверката са предадени на прокуратурата, посочват от областната администрация.

Установено е, че незаконно строителство има в землищата на с. Горноселци, на с. Покрован и на с. Камилски дол, а по левия бряг до язовирната стена има 60 масивни постройки и няколко фургона, уточняват от областната администрация.

Споделяне

Още от Бизнес

Защо Сотир Цацаров подаде оставка от КПКОНПИ?