Обмисля се удължаване на срока за пререгистрация на автомобилите

Парламентарната група на левицата вероятно ще покани министрите Меглена Кунева, Пламен Орешарски и Румен Петков, за да обсъдят възможностите за удължаване на срока за смяната на регистрационните табели на моторните превозни средства.

Това е бела една от темите на Изпълнителното бюро на БСП в сряда вечерта.

Целта е да се чуят аргументите на министрите относно определения срок - 31 март, да се прецени може ли да бъде спазен и ако се налага удължаване, колко може да бъде то, обясниха социалисти в четвъртък.

Във връзка с атаките от страна на дясната опозиция, миналия петък вътрешният министър Румен Петков заяви в парламента, че също е притеснен от кратния срок, даден на гражданите, и че е информирал премиера и финансовия министър за евентуалните затруднения.

По данни от автомобилните регистри, собствениците на над 900 хил. автомобила трябва да сменят регистрационните им номера до края на март.

Срокът е бил съкратен с 9 месеца по предложение на министрите Орешарски и Кунева, за да се отговори на настояването на ЕС за актуализация на регистрите и сключване на застраховка “Гражданска отговорност”, каквато към момента имали само 60% от българските автомобили.

Споделяне

Още от България

Прави ли са да протестират превозвачи, таксита и транспортни синдикати?