Обрат: Строшеното стъкло на ветеринарния шеф няма нищо общо с работата му

Полицията е задържала мъжа, който в понеделник е счупил стъклото на джипа на шефа на НВМС Йордан Войнов. Вътрешният министър Цветан Цветанов съобщи в сряда, че 25-годишният Иван Атанасов е направил самопризнание. Той казал, че не е "успял да спре и е връхлетял върху задното стъкло на джипа".

Младежът е роден в Горна Оряховица и е без регистрация за постоянно местожителство в София. Има криминална регистрация за хулиганство и за наркотици.

Иван Атанасов е задържан за 24 часа, а в решението на прокуратурата ще бъде взето предвид това, че стойността на щетата е под две минимални заплати, каза Цветанов.

Случаят със счупеното стъкло на джипа на националния ветеринарен шеф се превърна в голяма новина, тъй като съвпадна с безпрецедентната акция на ветеринарите и полицаите "Дупетата" срещу разпространението на колбаси от "изрезки". След операцията, проведена от ГДБОП и ДВСК на 25 август, беше наложена възбрана на 194 тона месни продукти, а Войнов пък издаде заповед за спиране на вноса на изрезки от колбаси от разнородни партиди.

Строшеното стъкло на колата на Йордан Войнов му даде възможност да обяви, че "не се чувства сплашен и няма да се откаже от това, което прави".

"Ако някой мисли, че ще ме откаже по този начин от по-нататъшни действия, просто няма как да стане, но наистина притеснението идва, всеки човек има нормално чувство за страх. Това обаче няма да ме пречупи", заяви Войнов.

Той не пожела да заяви директно, че инцидентът е свързан с операция "Дупетата", но за него било по-интересно, че автомобилът не е разбит с цел кражба, защото нищо не е откраднато от него.

"Това ме кара да си мисля, че това е някакво послание", сподели преди ден Войнов, преди да се изясни, че е само потърпевш от тривиален пътен инцидент.

Споделяне

Още по темата

Още от България

Какво очаквате да свърши служебното правителство?