Обстановката в страната се нормализира

Сн. БГНЕС

Обстановката в страната постепенно се нормализира. През нощта няма сигнали за бедстващи хора и инциденти, предизвикани от усложнената метеорологична обстановка.

Остава забраната за движение на тежкотоварни автомобили с тегло над 10 т. по републиканските пътища в областите Силистра и Хасково. Забранено е движението на товарни превозни средства през Дюлински проход. Леките автомобили трябва да се движат с вериги. Вериги се изискват и за проходите "Пампорово", "Рожен", "Превала", "Печинско".

Шефът на агенция "Пътна инфраструктура" Лазар Лазаров съобщи пред БНР, че с контролирани взривове на снежни маси се предотвратява опасността от лавини в прохода "Петрохан".

Голямата снежна покривка при по-високи температури създава опасност от свличания на големи земни маси върху пътното платно.

 

Движението на влаковете до Силистра се възобновява от тази вечер. Осем дни този район на страната бе без железопътен транспорт, след като два локомотива и мотриса "Дезиро" заседнаха в преспа по линията между Силистра и Алфатар.

Машините са изтеглени и трасето е почистено.

Главните пътища от Силистра за съседните области са проходими при зимни условия.
Автобуси пътуват до всички съседни области.

 

Превантивно в болниците в Силистра, Дулово и Тутракан вече са настанени жени, които трябва да родят в близките дни. До сряда включително учебни занятия няма да има и в седемте общини на област Силистра.

 

През три часа се измерва нивото на Дунав край Силистра заради опасност от резки промени, след като реката замръзна, показва справка от местното представителство на агенцията за проучване и поддържане на плавателния път по реката.

Засега няма рязко покачване на водата.


Полицейски патрули охраняват крайбрежието заради опасността от инциденти в реката, след като тя замръзна, съобщи БТА.

Споделяне

Още по темата

Още от България

Докъде е проникнала руската шпионска и пропагандна мрежа в България?