Обвиняемият за бомбичката, ранила двама полицаи, остава в ареста

Снимка: Lap.bg

Софийският градски съд (СГС) остави за постоянно в ареста 25-годишния Йордан Исаев, обвинен за хвърлената самоделна бомбичка по време на мача ЦСКА-София – "Левски", която рани двама полицаи на Националния стадион "Васил Левски".

Той бе задържан през уикенда, след като в продължение на три дни столичната полиция разпитваше десетки привърженици на "сините" в опит да идентифицират извършителя. Още след края на мача миналата сряда в ареста бяха задържани над 40 души, които впоследствие бяха освободени.

По време на заседанието на СГС в понеделник стана ясно, че преди да хвърли бомбичката Исаев взел маска от друг привърженик, сложил си я на главата, след което преоблякъл и връхните си дрехи, за да не бъде разпознат. След взрива ги свалил и след мача се укриваше в продължение на три дни.

Именно тези обстоятелства бяха посочени от съдия Вера Чочкова като аргумент в полза на задържането на обяиняемия. Тя подчерта и, че той е взел решение да се предаде едва, след като му е било ясно, че самоличността му е идентифицирана от разследващите, но не и преди това.

СГС прие още, че Исаев е целил място, където ударната вълна ще нанесе най-големи поражения и е бил наясно с факта, че там се намират полицаите, охраняващи мача. Бомбичката се взриви в стъклото на вратата на един от входовете към пистата на стадиона, където бяха разположени резервните подкрепления от жандармерията.

Споделяне

Още от България

Колко време давате на новия парламент?