Очакват се експертизите за новата катастрофа с жертва край Ропотамо

Полицията очаква експертизите от катастрофата край Ропотамо, след което прокуратурата ще реши какво обвинение да се повдигне на Неделчо Пенчев. Преди три дни той премаза със спортната си кола 21 -годишна белгийка. Инцидентът стана на същото място, на което катастрофира световният шампион по фигурно пързаляне Максим Стависки.

Шофьорът е изгубил управлението на поршето и е навлязъл в насрещно движение. Блъснал се е в друга кола и е ударил две жени.

Очевидец на катастрофата пише в Интернет, че поршето се е движило с бясна скорост в участък с ограничение от 60 км/ч и е изпреварвало на забранени места, без видимост и в завои. Според описанието му, с поведението си шофьорът е изложил на опасност много хора.

Причина за инцидента е високата скорост и лошата видимост на пътя. Шефът на полицията в Приморско заяви, че колата се е движела с над 120 км./ ч. Свидетелството за управление на Пенчев не е отнето, тъй като дрегерът не е отчел наличие на алкохол в кръвта му. От полицията съобщиха, че той е оказал съдействие и е дал обяснения по случая. Служителите на реда твърдят, че няма специално отношение към Неделчо Пенчев, нямало и причина той да бъде задържан.

Очевидецът Атанас Чобанов описва видяното в блога си. "По пътя Приморско - Созопол, в района на Ропотамо, където има опасни завои, се движеше убиец с Порше. Той с предумисъл изпреварваше на забранени места, без видимост и в завои. Засече ме, за да се прибере от едно такова изпреварване. След това убиецът с Поршето продължи бясното си рали по същия начин, докато намери жертвата си."

Споделяне

Още от България

Одобрявате ли промяната в стратегията на ваксинацията срещу Covid?