Около 30 души се събраха в подкрепа на ”святия човек” Бойко Борисов

Премиерът в оставка им благодари и призова да не участват в провокации

Около 30 души се събраха в подкрепа на ”святия човек” Бойко Борисов

Около 30 души се събраха в градинката до Народното събрание в подкрепа на премиера в оставка Бойко Борисов. Те обявиха, че не са организирани от ГЕРБ, а са дошли спонтанно да засвидетелстват подкрепата си към Борисов ”за разлика от всички други протести”, които по думите им били организирани от другите политически партии с внедрени провокатори.Те обявиха, че ”Борисов е свят човек” .

Събралите се издигнаха плакат ”Бойко, не искаме оставки! Искаме проверки, присъди, промени” и коментираха, че ГЕРБ трябва да е формацията, която трябва да спре хаоса в държавата.

Протестиращ, раздразнен от въпроса как е финансирано изготвянето на плакатите за проявата, обяви, че ако иска, може да си татуира Борисов и Станишев, където иска.

Стефка Станкова, симпатизантка на ГЕРБ и Бойко Борисов, коментира, че след като оставката на премиера вече е факт, е редно да се съберат и да поговорят и на предстоящите избори да покажат солидарността си към него. Тя допълни, че ”ако българите не искат да се връщат назад във времето с 25 години, курсът на либерална политика трябва да продължи, тъй като либералната политика означава – свобода на словото, свобода на гражданите и свобода на частната собственост и пазара”.

Въпреки рехавото присъствие на събитието премиерът в оставка Бойко Борисов благодари чрез агенция ”Фокус” на ”всички граждани, които организират контрапротест в подкрепа на правителството и водената от мен политика”.

”Моля обаче всички те да прекратят протеста като форма на подкрепа, и да не участват в провокации.  За пореден път казвам, че изборите са единственият, най-правилен, най-демократичен начин хората да изразяват своята подкрепа за когото и да било”, посочи Борисов.

По-рано от пресцентъра на ГЕРБ съобщиха, че партията не организира протести в подкрепа на правителството на Бойко Борисов.

Според ГЕРБ организирането на прояви в подкрепата на премиера в оставка в събота и неделя няма нищо общо с партията.

Освен това от ГЕРБ призоваваха всички граждани, които сами са решили по някакъв начин да изразят подкрепата си за ГЕРБ и Бойко Борисов, да не се поддават на провокации и да се разграничават от всякакви опити за ескалиране на общественото напрежение.

По време на дебатите в пленарна зала за оставката на кабинета ”Борисов” в четвъртък се проведе демонстрация в подкрепа на лидера на ГЕРБ . Пред сгрдата на Народното събрание се бяха  събрали около 2000 души, сред които животновъди, тютюнопроизводители и жители на Банско, предвождани от кмета Георги Икономов и др. Те дойдоха с гайди, трактори, камион с прасета и знамена на ГЕРБ.

Споделяне

Още от България