Около една пета от българите готвят всеки ден

Сол, черен и червен пипер и чубрица са най-използваните подправки в кухнята на българина

Около една пета от българите готвят всеки ден

Около една пета от българите (17%) готвят всеки ден, а близо 39% признават, че никога не приготвят ястия вкъщи. Това показва маркетингово проучване на "ГфК България", направено по поръчка на "Маги" през ноември 2016 г. във връзка с пускането на нов продукт на пазара.

Освен жените, които готвят всеки ден, близо 8% от мъжете помагат в кухнята.

Четирите най-използваните подправки в българската кухня са сол (93%), червен пипер (42%), черен пипер (42%) и чубрица (35%), показва още проучването.

Картофена яхния, пиле с ориз, супа топчета и пълнени чушки са най-популярните ястия, в които се използват четирите основни подправки, сочи още изследването.

По тази причина "Маги" са ги обединили в новия си продукт – "Подправката", който пускат на пазара. Така всяко ястие може да бъде сготвено с точните пропорции бързо и лесно, без да има нужда от отмерване на съставки и сложни калкулации, разчитайки само на една подправка.

Целта е да се покаже, че готвенето вкъщи може да бъде лесно, забавно и приятно занимание за цялото семейство и не е нужно да отнема много време, посочват от "Нестле България", които произвеждат серията от продукти с марката "Маги".

Споделяне

Още от Бизнес