Олимпиец №1 вдигна медиен прахоляк у нас

Олимпиец №1 вдигна медиен прахоляк у нас

1. Жак Рох

Президентът на Международния олимпийски комитет (МОК) бе причината у нас да се вдигне безполезен медиен прахоляк по повод кратката му визита в София.

Смешно и жалко е, че Жак Рох дойде да почете “тържествата” по случай 85-ата годишнина от създаването на Българския олимпийски комитет (БОК) в края на януари 2009, защото рождената дата на БОК е…30 март 1923.

Излиза, че заради олимпиец №1, българските институции изкривиха историята почти с цяла година.

Жак Рох обаче няма никаква вина. Той си свърши безупречно протоколната работа за малко повече от 24 часа пребиваване в България. През това кратко време той се срещна с президент, премиер, кмет и даже получи титлата “Почетен доктор” на Националната спортна академия (НСА).

Резултатите обаче от тези “разговори” са нулеви. Не много дипломатично Жак Рох обясни съвсем ясно, че в обозримо бъдеще България (макар и в лицето на Стефка Костадинова – шеф на БОК) не може да има нов член на МОК след гръмотевичното изключване на Иван Славков през 2005 заради участие в корупционни схеми.

България не може да разчита и на подкрепа при издигане на кандидатура за организиране на Зимни олимпийски игри. Което отдавна го знае и всяко хлапе.

Без покритие останаха и претенциите ни да лицензираме пред МОК наша допинг лаборатория. Първо, ние сме много далече от изискванията, а за оборудването ѝ според стандартите са необходими милиони, независимо в каква валута. Пък и кадрите ни липсват, като парите.  Това е положението.

2. ДАМС

Абревиатурата, означаваща Държавна агенция за младежта и спорта, продължава със страшна сила да върши безумия.

ДАМС тайно продаде “Универсиада” (единствената що годе нормална спортна зала в София) за 9.5 млн. лева на неизвестната фирма “Вердер Билд”. После реши да замазва и да прави обществото на “пияни вишни” с приказките, че с парите от сделката ще бъдат ремонтирани други три спортни съоръжения – “Спортпалас” във Варна, и две тренировъчни зали - гимнастическата на стадион “Раковски” и за борба в плувния комплекс “Дианабад” в София.

Сделката ДАМС – “Вердер Билд” си е направо кон за кокошка. Според брокери на имоти, 9.5 млн лв. е три пъти по-малко от реалната пазарна цена за “Универсиада”. Освен това ДАМС се разделя и с китен хотел на “Златни пясъци”, който принадлежеше на Спортния тотализатор.

До края на мандата на сегашното ръководство на ДАМС остават броени месеци. Много любопитно ще бъде как за това кратко ще бъдат “обновени” цитираните три спортни обекта.

Явно ще бъде направен изпитаният номер с лека козметика (боядисване и смяна на дограмите), а останалите милиони от тези 9.5 ще бъдат “усвоени” от партийните обръчи от фирми, т.е. глътнати от хората на тройната коалиция.

3. Ивайло Дражев

Този човек много искаше да се кандидатира за президент на Българския футболен съюз (БФС) на предстоящия конгрес на 30 януари. Ивайло Дражев щеше да бъде единственият съперник на Борислав Михайлов за високия пост.

От БФС обаче направиха всичко възможно и невъзможно да бламират амбициите на Дражев и да осигурят максимален комфорт на бившия национален вратар и неговото обкръжение за още един 4-годишен мандат.

Да им се чуди човек на акъла на “мозъците” от БФС. Хем тръбят, че Ивайло Дражев е някакъв смешник и говори небивалици, хем излиза, че ги е страх от него.

Като сте толкова бабаити, господа от БФС, пуснете го човека на конгреса и го направете за смях. Ако имате аргументи.

Обаче нашенският футбол, затънал като хипопотам в блато, няма никакви сносни аргументи да ни убеди, че може да случи някаква промяна към по-добро.

И с Дражевци, и без тях. И с четвъртите в света, и без тях.

Споделяне

Още от Спорт

Какво очаквате да свърши служебното правителство?