Оливие Маркет е новият президент на АмЧам

Оливие Маркет

Американската търговска камара в България (АмЧам) има нов президент след като пет години бе оглавявана от Красимира Чемишанска, директор на "АмДжен България" ( AmGen). Наследник на поста ѝ е Оливие Марке, президент на "Ей И Ес България" и ръководител "Бизнес развитие“ на "Ей И Ес Евразия" (AES Eurasia). Това е решил единодушно Бордът на АмЧам на заседание в понеделник, съобщиха от камарата.

Оливие Маркет беше част от предишния борд на организацията в периода 2015-2018 г.  и получи нов мандат в ръководството през месец декември миналата година.

"Щастлив и доволен съм да приема оказаната ми чест да служа като президент на Американска търговска камара в България. Поемам тази позиция в много интересен и динамичен период, през който ние виждаме ежедневно промените, които се случват във всички икономически сектори, за да могат компаниите да бъдат по-ефективни, да отделят по-голям фокус на клиентите и да са готови да прегърнат иновациите, които трансформират бизнесите", коментира новият президент в съобщението. По думите му връзките между американските бизнеси и България е пример за ползите, които международни компании с отлична репутация носят на местната икономика.

Оливие Маркет пое бизнеса на AES в България през януари 2015 г. Преди това е работил за американската енергийна компания в Домениканска република, Бразилия и Сингапур. Кариерата му в енергетиката започва през 1995 г. във френската компания "Електрисите де Франс" (EDF), където работи 9 години преди да се присъедини към "Ей И Ес"

АмЧам има и нов изпълнителен комитет. Наред с президента, който ръководи работата както на Борда, така и на Изпълнителния комитет, допълнителни роли поемат още трима от новите членове на управителното тяло. Това са Станислава Танева, управляващ директор на българския клон на "Ситибанк Европа"; Борислав Димитров, управляващ директор на "Сиско Системс България (Cisco Systems Bulgaria)  и Константинос Папаянис, управляващ директор на Merck, Sharp and Dohme Bulgaria.

Споделяне

Още от Бизнес

Как оценявате кандидата на ИТН за премиер?