Опашки и куриози около дебюта на iPhone 6

Новите мобилни телефони на Apple - iPhone 6 и 6 Plus от петък са на пазара в няколко държави и феновете на устройството се редят на дълги опашки, за да се сдобият с него.

Телефоните вече могат да се намерят по магазините в САЩ, Япония, Франция, Германия, Хонконг, Австралия и Великобритания.

Много японци чакаха на опашки пред магазините на Apple в Токио за новите по-големи и по-тънки устройства, преди да бъдат отворени вратите. Трите най-големи японски мобилни оператора KDDI, SoftBank Mobile и NTT Docomo имаха засилени маркетингови кампании, за да привлекат повече клиенти.

На места в САЩ се наложи намесата на полицията заради напрежението по дългите опашки.

Комична случка пък беляза пускането на новите телефони в Австралия. Един от първите закупили новия iPhone 6 го изпусна на земята

Apple съобщи, че предварителните поръчки за най-новите модели на iPhone са надхвърлили 4 милиона през първите 24 часа в целия свят.

От следващия петък новите смартфони ще бъдат пуснати в продажба в други над 20 страни, включително Италия, Нова Зеландия, Русия, Саудитска Арабия, Тайван, Турция и Обединените арабски емирства (ОАЕ).

iPhone 6 се продава на цени от 199 долара до 399 долара за версиите с 16, 64 и 128 гигабайта памет и това са цените при сключване на договор с мобилен оператор. С около 100 долара по-скъп е 5.5-инчовият iPhone Plus.

Споделяне

Още от Свят