Опожарен е служебен автомобил на кмета на Велинград

Автомобил, който се ползва от кмета на Велинград Иван Лебанов, е бил опожарен. Част от "Пежо"-то е унищожена, съобщи в понеделник говорителят на областната дирекция на полицията в Пазарджик Мирослав Стоянов. 

Сигнал за пожара е постъпил около 23.15 ч. в неделя при дежурните в районното полицейско управление във Велинград. На място са изпратени специализирани автомобили на пожарната и полицията.

Полицията е извършила оглед на местопроизшествието. Установено е, че е унищожена осветителната уредба на колата, двете брони, част от предната лява гума и акумулаторът.

"В момента на възникването на пожара в лекия автомобил "Пежо" не е имало никой. Не мога да кажа и точно кой е подал сигнала в полицията за пожара, възможно е сигналът да е подаден от граждани", каза още Стоянов.

Полицията работи успоредно по две основни версии - за умишлен палеж или за пожар поради техническа неизправност. Предстои извършването на пожаро-технически експертизи за установяването на това от къде точно е възникнал пожарът и каква е причината за неговото възникване.

Споделяне

Още от България

Какво очаквате да свърши служебното правителство?