Оръжеен търговец на погребението на бай Миле с кола на МС

Бившият оръжеен търговец и шеф на фирма "Тератон" Младен Мутафчийски пристигна на погребението на застреляния в петък бос от структурите на СИК Милчо Бонев - бай Миле с мерцедес с пропуск на Министерския съвет. На погребението на застреляния с още петима души бай Миле се събраха около 150 души между, които президентът на ФК "Славия" Венцислав Стефанов, финансовият директор на ФК "Левски" Константин Баждеков и Наско Сираков, предаде Дарик радио.

Бай Миле е един от основателите на силовата групировка СИК заедно с Красимир Маринов - Маргина, Дмитрий Минев - Руснака, Румен Николов - Пашата, Младен Михалев - Маджо и Венцислав Стефанов. Всички те тогава са съдружници в "Интергруп и партнерс" ООД и заедно излизат от дружеството през юли 1999 г. В него остава само Пашата.

За погребението се очакваше да пристигне и съпругата на арестувания у нас и изпратен в холандски затвор сръбски мафиот Сретен Йосич. След атентат през 2001 г., при който оцеля, бай Миле живя известно време в Сърбия.

Версията за сръбска връзка в екзекуцията му бе пусната веднага след разстрела му. В статия на най-тиражния сръбски вестник Бай Миле е обявен за основен доставчик на дрога в западната ни съседка. Огромното заглавие "Бай Миле снабдява с хероин Земунския клан" е на първа страница на "Вечерни новости" и става новина №1 за всички телевизии в Сърбия.

Сръбският в. Политика обаче пише в сряда, че българските медии спекулират, че мотивът за престъплението трябва да се търси именно в сътрудничеството между сръбския и българския подземен свят. Разследването на софийската полиция ще покаже дали има "сръбска връзка" в убийството на Бонев и неговите телохранители, което доста прилича на ликвидациите, виждани толкова пъти в Сърбия, отбелязва изданието.

Още от България

Какво би означавало отпадането на мониторинга на Европейската комисия?