Организаторите на US Open нарушават правилата заради 15-годишната Коко Гоф

Организаторите на US Open нарушават правилата заради 15-годишната Коко Гоф

Организаторите на Откритото първенство на САЩ (US Open) планират да допуснат нарушение на правилата, за да осигурят участие в турнира на 15-годишната местна тенисистка Кори "Коко" Гоф. Тийнейджърката сътвори сензация на Уимбълдън, след като отстрани сънародничката си Винъс Уилямс, словенката Полона Херцог, словачката Магдалена Рибарикова и още три тенисистки в квалификациите.

Съгласно правилата, US Open не може да предостави на Гоф "уайлд кард", тъй като на 15-годишна тенисистка се полагат само три покани за участие, а тя вече ги е използвала. Говорителят на американската тенис асоциация (USTA) Крис Уидмайър обаче потвърди пред New York Post, че за Гоф ще бъде направено изключение, предаде БГНЕС.

"Ние се надяваме да видим Коко в основната схема на US Open. Тя покори сърцата на запалянковците в нашата страна с представянето си на Уимбълдън. Не толкова често за млади спортистки говорят всички", отбеляза Уидмайър.

Женската тенис асоциация (WTA) в същото време потвърди, че няма да протестира срещу решението на USTA да заобиколи правилата. US Open стартира на 26 август.

Още от Спорт

Защо управляващите избират Цацаров за шеф на "Антикорупция"?