Организаторите на US Open нарушават правилата заради 15-годишната Коко Гоф

Организаторите на US Open нарушават правилата заради 15-годишната Коко Гоф

Организаторите на Откритото първенство на САЩ (US Open) планират да допуснат нарушение на правилата, за да осигурят участие в турнира на 15-годишната местна тенисистка Кори "Коко" Гоф. Тийнейджърката сътвори сензация на Уимбълдън, след като отстрани сънародничката си Винъс Уилямс, словенката Полона Херцог, словачката Магдалена Рибарикова и още три тенисистки в квалификациите.

Съгласно правилата, US Open не може да предостави на Гоф "уайлд кард", тъй като на 15-годишна тенисистка се полагат само три покани за участие, а тя вече ги е използвала. Говорителят на американската тенис асоциация (USTA) Крис Уидмайър обаче потвърди пред New York Post, че за Гоф ще бъде направено изключение, предаде БГНЕС.

"Ние се надяваме да видим Коко в основната схема на US Open. Тя покори сърцата на запалянковците в нашата страна с представянето си на Уимбълдън. Не толкова често за млади спортистки говорят всички", отбеляза Уидмайър.

Женската тенис асоциация (WTA) в същото време потвърди, че няма да протестира срещу решението на USTA да заобиколи правилата. US Open стартира на 26 август.

Споделяне

Още от Спорт

Нужно ли е писмено споразумение за новото правителство?