Осем тела са открити на паркинг в Тексас, вероятни жертви на търговци на хора

Осем тела са открити на паркинг в Тексас, вероятни жертви на търговци на хора

Телата на осем души, сред които и две деца, са били открити в автомобил, паркиран край супермаркет "Уолмарт" в американския град Сан Антония в Тексас, предаде ББС в неделя. Общо във возилото са открити 38 души, от които 20 са настанени в болница с тежко обезводняване. Някои от пътниците успели да избягат в близката гора. Предполага се се става въпрос за търговия с хора.

Телата били открити, след като човек от автомобила се добрал до супермаркета и поискал вода. Извиканата полиция намерила скритите хора в товарната машина, където не работел климатик, а температурата навън достигала 37 градуса. Пулсът на някои от хората дистигал до 130 удара в минута, разказаха от полицията.

Задържан е шофьорът на автомобила, но неговото име не се съобщава.

"Това е ужасяващ случая на търговия с хора", заявиха от полицията на града ,която се намира на около 130 км от границата с Мексико.

Само през май имиграционните и митническите власти на САЩ арестуваха за няколко седмици над 1300 души в рамките на мащабна операция срещу банди, свързани с търговия на хора, контрабанда на оръжия и убийства.

Президентът на САЩ Доналд Тръмп обяви като приоритетна задача за своята администрация мерките срещу търговията с хора.

Споделяне

Още от Свят