Още едно дете загина прегазено от кола, този път в Ловеч

За първите седем месеца на годината жертвите по пътищата са 368, от които 17 деца

Още едно дете загина прегазено от кола, този път в Ловеч

Нов пореден инцидент с прегазено дете на пътя, този път в Ловеч, е станал късно вечерта в четвъртък, съобщи сайтът Ловеч днес.

Произшествието е станало на улица "Осъмска" зад хотел "Ловеч" около 22.30 часа.

Десетгодишното момиченце, заедно със своя приятелка са били от страната на река Осъм, когато тръгнали да пресичат пътното платно и детето е било прегазено.

Свидетели са заявили, че в момента, когато децата са тръгнали да пресичат, към тях са тръгнали два автомобила. Единият е блъснал детето, което според свидетели е загинало на място, пише сайтът Ловеч днес.

След инцидента и настъпилата суматоха, на мястото са излезли около 150 - 200 роми, които са празнували в хотела сватбата на сестрата на загиналото дете, съобщи Нова телевизия.

В настъпилия масов бой са били преобърнати два автомобила. Чули са се и множество изстрели.

В опит да разтърве биещите се е пострадал полицай, като съмненията са за счупена челюст.

Двама души са задържани.

За първите седем месеца на годината са станали 3994 тежки пътно-транспортни произшествия, при които са загинали 368 души. Спрямо същия период на 2014 г. инцидентите на пътя са с 88 повече, загиналите с 5 по-малко, а ранените с 200 повече, съобщи МВР.

Загиналите деца са 17 за периода от януари до юли. От тях седем са били пешеходци, две са управлявали автомобилите, а останалите са се возили в тях.

Пострадалите в пътни-транспортни произшествия деца са 604 през тази година.

Споделяне

Още по темата

Още от България