Още не са ясни причините за агресията на българина, убит от полицията в Турция

Още не са ясни причините за агресията на българина, убит от полицията в Турция

Все още не са изяснени причините за агресията на българина, който беше убит от полицията в Турция, съобщи в неделя бТВ. Инцидентът стана в петък вечерта в ресторант в Истанбул, след като мъжът нахлува в него с мачете и предизвиква безредици.

Според турски медии е възможно българинът да е имал психически проблеми или да е бил под влиянието на силни опиати.

Установено е, че е влязъл в Турция на 14 януари. Според МВР българинът има криминални регистрации - за хулиганство, кражби и грабежи.

Адвокат Росен Желязков, бивш шеф на затвора във Варна, заяви пред бТВ, че е разпознал от първоначално разпространените данни свой бивш клиент.

"Беше един от проблемните затворници. Неговото поведение се характеризираше с голяма степен на автоагресия, заплахи, барикадиране, суицидни опити", разказа Желязков.

В консулството ни в Турция все още няма официална информация по случая.

"Става дума за човек със силно психическо разстройство или е бил под влияние на опиати, защото се е държал изключително агресивно, барикадирал се е, преговорите са се водили повече от час и половина. Опитвани са всякакви методи той да бъде спрян и да бъде установен контакт с него. За съжаление, това е резултатът", заяви българският генерален консул в Истанбул пред бТВ.

Споделяне

Още по темата

Още от България

Колко време давате на новия парламент?