Останалият с един депутат Бареков се оплака, че БДЦ се командва от ГЕРБ и ДПС

Останалият с един депутат Бареков се оплака, че БДЦ се командва от ГЕРБ и ДПС

Парламентарната група на Българския демократичен център (БДЦ) се управлява от ГЕРБ и ДПС, оплака се евродепутатът Николай Бареков пред Дарик радио в събота. По-рано през седмицата стана ясно, че той се ползва с подкрепата на само един от народните представители, влезли в парламента от „България без цензура".

„През цялото време до момента и от началото на този парламент всички ключови решения бяха взети с гласовете на три константни партии - ГЕРБ, ДПС и групата на БДЦ. Това е Законът за национализирането на пенсионните фондове от НОИ, това са 16 млрд. дълг, които натрупа това правителство или се кани да натрупа с решение на парламента и редица други проблемни гласувания, като последното за Румяна Бъчварова, с което Росен Петров стана известен вече като човекът, разсмял премиера Борисов. Потресен съм от начина, по който бившите ми колеги представиха един политик от опозицията", коментира той.

По думите на Бареков "това БДЦ се командва по следния начин - колегите от ГЕРБ командват земеделците и няколко отделни депутата, сред които Росен Петров. ДПС влияе върху решенията на отцепниците от ББЦ и по средата е господин Ковачки, който си има неговите олигархични интереси".

Споделяне

Още по темата

Още от България

Одобрявате ли изгонването на 70 руски дипломати?