От 1 юли спират ремонтите на пътищата до морето

От 1 юли спират ремонтите на пътищата до морето

Ремонтите по пътищата към морето ще спрат на 1 юли, заяви министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова, която откри нова отсечка на автомагистрала "Марица" до Свиленград в неделя.

"Както сме поели ангажимент, на 1 юли ще освободим основното трасе за движение, с изключение на виадуктите, по които няма как да бъде преустановена работата, тъй като и технологията на процеса изисква повече време", каза министърътъ.

"Част от виадуктите ще са готови на 15 юли, а по-голямата част ще са готови до края на годината. Но въпреки всичко, основното трасе, така, както сме поели ангажимент и цялото преасфалтиране, ще бъде завършено и пуснато, за да можем да освободим движението за летния трафик през месеците юли и август, и през септември месец да продължим нататък", допълни тя.

По думите ѝ до края на годината ще има "реално 140 километра нови магистрали, 80 километра изцяло рехабилитирани всички стари участъци, които бяха в лошо състояние и 340 километра от втори и трети клас от републиканските пътища, изцяло рехабилитирани и завършени".

Споделяне

Още от Бизнес

Какво очаквате от президента Радев през неговия втори мандат?