От октомври влизат в сила бонусите за изрядните клиенти на столичното парно

От октомври влизат в сила бонусите за изрядните клиенти на столичното парно

Около 2000 клиенти на "Топлофикация-София" вече са получили 50 на сто отстъпка от първата си месечна сметка, тъй като са избрали за първи път да плащат за консумираната топлинна енергия в домовете си на равни месечни вноски. Това съобщиха в сряда от общинското топлофикационно дружество.

 

Около 20 000 са абонатите, които от години предпочитат този начин на плащане и също ще получат половин сметка бонус, но от последната си вноска в края на едногодишния период.

 

Плащането на равни месечни вноски може да се заяви от абонатите в касите на "Топлофикация София", в деловодството на компанията или в отделните топлорайони по всяко време. Досега това можеше да става само до 31 август.

 

От началото на новия отоплителен сезон всички клиенти, които нямат просрочени задължения и платят текущата си сметка до последния ден на месеца, следващ консумацията, ще получат незабавно 3 на сто търговска отстъпка от фактурирана сума за месеца, посочват от дружеството.

 

Ако клиентът е избрал да плаща на равни вноски, няма просрочени задължения и издължава текущата си сметка в срок, практически получава обща средна месечна отстъпка от около 4.5 за годината, пресмятат от дружеството.

 

"Топлофикация София" за първи път въвежда системата на търговските отстъпки. Дължим го и на коректните близо 74 на сто от нашите потребители, които с редовното плащане на сметките си на практика гарантират дейността на компанията, коментира в съобщението шефът на дружеството Стоян Цветков.

 

Топлофикационното дружество е готово за новия отоплителен сезон, направена е пълна профилактика на съоръженията. Вече са изпълнени и първите заявки от клиенти за пускане на отоплението в отделни сгради.

 

Парното отопление в София ще бъде включено, когато бъдат изпълнени законовите изисквания - три последователни дни със средноденонощна температура по-ниска от плюс 12 градуса по Целзий и прогноза от НИМХ-БАН за трайно застудяване, припомнят от дружеството.

Споделяне

Още по темата

Още от Бизнес