Отложиха дела срещу двама депутати

Две дела срещу народните представители Павел Чернев и Венцислав Върбанов бяха отложени в понеделник заради неявяване на адвокат и на свидетел.

Процесът срещу бившия депутат от “Атака”, сега независим, Павел Чернев бе отложен заради неявяването на адвоката му Ивайло Найденов.

Следващото заседание на съдебния състав ще бъде на 15 октомври. Чернев е обвинен за причиняване на лека телесна повреда на Ивайло Дачов. Прокуратурата повдигна обвинение за хулиганство и иска депутата да изплати 2000 лева обезщетение на пострадалия.   

Държавното обвинение счита, че инцидентът е станал на 7 февруари 2006 година при сградата на телевизия СКАТ. Имунитета на Чернев бе свален от парламента на 20 септември миналата година.

След отлагането на процеса депутатът заяви, че не се чувства обиден и виновен и стандартно добави, че съдът е този, който трябва да прецени дали той е извършил  престъпление.

Междувременно Софийският градски съд отложи за пореден път и делото срещу бившия министър на земеделието Венцислав Върбанов, заради нередовно призоваване на представител на дружеството  "Добруджанска гора".

В обвинителния акт дружеството е посочено като пострадало от дейността на Върбанов и има право  да предяви граждански иск по делото.

Прокуратурата обвинява Върбанов в безстопанственост за това, че в качеството си на министър на земеделието е виновен за източването на фонд "Земеделие" в периода 1998-2001 г.

След заседанието бившият министър отново каза, че обвинението срещу него е "политическа поръчка". Той припомни, че делото срещу него е прекратявано пет пъти досега.

Върбанов посочи, че сам си е снел имунитета, за да може делото срещу него, което се точи вече седем години, да приключи. Той добави, че заедно с екипа си е обвиняван за източването на фонд "Земеделие", а в края на годината във фонда е имало 2,5 млн. лв. повече от планираното.

Споделяне

Още от България