Отменят се концертите и демонстрациите по време на срещата за климата на ООН в Париж

Манюел Валст

Конференцията на ООН за климата, започваща на 30 ноември в Париж, ще се съсредоточи главно върху преговорите, а съпътстващите "празнични концерти и демонстрации" със сигурност ще бъдат отменени. Това заяви френският премиер Манюел Валс, предаде Франс прес.


Държавни и правителствени глави от цял свят ще дойдат тук и ще отправят послание за подкрепа и солидарност с Франция, каза той и подчерта, че нито един държавен или правителствен глава не е предложил да се отложи срещата. Пред радио Ер Те Ел Валс заяви, че отлагането на парижката конференция би било равнозначно на предаване пред тероризма.

"Франция ще бъде столицата на света. Париж е столицата на света", обяви Манюел Валс.

"Естествено, цяла поредица от демонстрации, каквито бяха предвидени, няма да се състоят. Със сигурност ще се ограничим с преговорите", добави той. Не бива да правим нищо, което би могло да застраши хората, които биха излезли на демонстрация в Париж. И щом трябва да организираме тази голяма среща за климата, силите за сигурност (. . .) трябва да се концентрират върху най-важното, каза Валс.

Според френския премиер форумът ще е изключително важно послание за цялата планета и "повод да заявим, че имаме воля за борба срещу радикализма и фанатизма".

Споделяне

Още по темата

Още от Европа