Отново подпалиха колата на журналиста от бТВ Генка Шикерова

Колата на Генка Шикерова, снимка бТВ

Малко след полунощ в сряда за втори път е била запалена колата на журналиста от бТВ Генка Шикерова.  Пристигналите пожарникари са потушили пожара, но автомобилът е изгорял напълно.

Палежът е умишлен и най-вероятно е с цел сплашване. Цялата кола е била залята със запалителна течност откъм тавана и всичко се е стекло надолу. Самата Генка Шикерова е разбрала първо от съседите си за инцидента.

"Запалиха ми за втори път колата. Важното е, че сме здрави. В момента, в който погледнах колата, тя не се виждаше. Беше много добре полята. Чувствам се зле", каза Шикерова.

През септември по абсолютно същия начин през нощта изгоря и предишният автомобил на Генка Шикерова. Повече от 6 месеца по-късно разследването няма резултат и е прекратено. 

"Доста мероприятия бяха извършени, но не сме стигнали до положителен резултат и не стигнахме до физическия извършител", каза Ивайло Спиридонов от столичната полиция.

Палежът на автомобила на журналистката от бТВ бе отбелязан от редица правозащитни организации като посегателство срещу свободата на словото. "Репортери без граници" посочиха случая като една от причините за свличането на България до рекордно лошата стотна позиция в класацията по свобода на словото.

Споделяне

Още по темата

Още от България