"Овергаз" ще построи 15 км газопразпределителна мрежа в Горна Оряховица

Дъщерното на "Овергаз" дружество "Раховецгаз" през тази година ще изгради 15 км газоразпределителна мрежа в Горна Оряховица. В петък компанията ще представи инвестиционната си програма пред обществеността на града, съобщиха от "Овергаз".

Предвидените инвестиции за 2004 година са над 600 хиляди евро. Трасето на синьото гориво ще премине през югоизточната промишлена зона, за да стигне до централната градска част.

В съобщението се посочва, че първите потребители на синьо гориво в Горна Оряховица още през следващия отоплителен сезон ще бъдат Първо и Второ основни училища, детска градина "Бодра смяна", Общинската болница, Техникума по механотехника и кметството.

В следващите четири години "Раховецгаз 96" АД ще изгради нови 78 км мрежа в Горна Оряховица, с което ще се обхване целия град.

От "Овергаз" припомнят, че с проекта си за газификация на Велико Търново, Горна Оряховица и Лясковец компанията стана първата частна българска фирма, която спечели търг на холандското правителство за доставка на единици редуцирани емисии (ЕРЕ). Договорът на стойност 1 382 500 евро за доставка на 350 000 ЕРЕ в периода 2008 - 2012 г. бе подписан в края на април т.г. от холандския зам.министър на финансите Йооп Вайн и изпълнителният директор на "Овергаз Инк." Сашо Дончев.

"Овергаз" ще вложи средствата, получени по договора с холандското правителство, в развитието на газоразпределителната мрежа в трите града.

Общо за газификацията на Велико Търново, Горна Оряховица и Лясковец компанията ще инвестира 15.8 млн.евро, изграждайки 200 км градска газоразпределителна мрежа, към която ще се присъединят 43 промишлени, 83 обществено-административни потребители и около 17 500 домакинства.

Споделяне

Още от Бизнес