Пак се търси име, лого и слоган на нова оперативна програма за големите градове

Министерството на регионалното развитие обяви повторно конкурс за избор на име, лого и послания на бъдещата оперативна програма, която ще финансира 36-те големи градове в страната в периода 2014 – 2020 г. Първата поръчка се провали, защото нито едно от 85-те подадени предложения не е било достатъчно запомнящо се, така че програмата да се отличава, обясни Деница Николова, ръководител на управляващия орган на сегашната оперативна програма “Регионално развитие”.

За да не се стигне до тази ситуация и сега, Министерството търси по-широка публичност и по-голямо участие на граждани и фирми. Те могат да подават предложенията си до 5 септември. Всеки участник може да представи до пет идеи.

 

Желанието ни е да се смени името на оперативната програма, посочи Деница Николова. Сега програмата се казва “Регионално развитие”. Посланието пък трябва да е такова, което да отличава програмата от останалите. Сега слоганът е “Инвестираме във Вашето бъдеще!”. Търси се да се избяга от думата инвестираме, която присъства в почти всяка програма сега, обясни Николова. По думите ѝ името и посланието освен на български, трябва да звучат добре и на английски.

 

Всеки от победителите за име и слоган ще получат по 2000 лв. Заелите второ място по 1000 лв., а на трето място по 500 лв.

 

Значително по-висок е наградният фонд за лого на програмата. За първо място – 10 000 лв., за второ – 7000 лв. и за трето – 5000 лв.

 

Предложенията ще се оценяват от 13-членно жури, в което този път са включени представители на филмовото и изобразителното изкуство и медиите. Това са доц.д.-р Николай Младенов от Националната художествена академия, режисьорът Джеки Стоев, председателят на Съюза на художниците Любен Генов, който предложи премиера Бойко Борисов да стане почетен член на съюза.

 

Силно е и медийното присъствие в журито- Венелина Гочева - член на издателския борд на “24 часа”, Екатерина Генова - директор на БНТ 2, Кирил Вълчев – програмен директор на Дарик радио, Валери Запрянов – редакционен директор на в. ”Преса” и издател на списание “Тема”, Красимир Узунов - собственик на агенция “Фокус”.

Споделяне

Още от Бизнес