Пълна незаинтересованост на депутатите към училищното образование

Заседанието на парламентарната образователна комисия в сряда, на което трябваше да продължи разглеждането на законопроекта за училищното образование, не се състоя поради липса на кворум.

Бяха дошли министърът на образованието и науката Даниел Вълчев, представители на синдикатите в образованието, на родителските организации, и на Българската асоциация на частните училища, но не и нужния брой депутати.

"Това е първото заседание на Комисията по образование и наука в мандата на 40-то Народно събрание, което няма да се състои заради непопълването на кворума", каза председателят на комисията Лютви Местан (ДПС) и се извини на Вълчев.

В края на април миналото заседание на комисията също премина на ръба на кворума.

Законопроектът, който има амбицията за реформи в средното образование, бе определен като приоритетен от Вълчев, но от самото начало тръгна с фалстарт. Първоначално вицепремиерът Емел Етем отложи със седмица приемането на документа от Министерски съвет.

След като кабинетът го одобри в края на март, пък бе нужен месец, за да влезе за обсъждане в ресорната парламентарна комисия, макар тя да не бе затрупана с кой знае какви други ангажименти.

Споделяне

Още по темата

Още от България

Какво очаквате да свърши служебното правителство?