Парк с езеро ще краси новия терминал на летище София

Парк с езеро ще краси новия терминал на летище София

Площите около сградата на новия пътнически терминал на летище София ще бъдат озеленени и ще се изгради парк с алеи за разходка, като атракцията ще е езеро. На по-късен етап там ще се обособят зони за спорт, почивка и бизнес. Това предвижда проект за ландшафтно устройство на новия пътнически терминал на Летище София и прилежащата инфраструктура, съобщиха във вторник от Министерството на транспорта. Фирмите за озеленяване могат да подават оферти до 26 март.

Култивирането на околното пространство около новия пътнически терминал е част от финансовия меморандум по проекта за реконструкция и развитие на столичната аерогара. В изпълнение на неговите екологични изисквания и условия, транспортното ведомство вече обяви на 20 декември 2006 г. търгове за избор на строител и строителен надзор по проекта за ландшафтното устройство на новия т ерминал..

Предвижда се да бъдат облагородени 400 дка, които се намират непосредствено около сградата. Бъдещият озеленител трябва да положи хумусен слой и затревяване на площите, намиращи се между пистите, пътеките за рулиране и отводнителните канали. Също така ще бъдат затревени склоновете на р. Искър и подпорното съоръжение на пътека за рулиране от страната на бившата кариера.

Споделяне

Още от Бизнес