Партията на Меркел ще ограничава финансовите стимули за бежанците

Партията на Меркел ще ограничава финансовите стимули за бежанците

Християндемократите на германския канцлер Ангела Меркел искат да ограничат финансовите стимули за бежанците, идващи в страната, предаде Ройтерс. Агенцията отбелязва, че мярката е обмисляна в момент, когато голям брой мигранти прииждат в Германия. Бежанската криза подлага най-голямата икономика в Европа на изпитание.

В програма от 12 точки лидерите на Християндемократическия съюз (ХДС) на Меркел и на нейния традиционен баварски съюзник Християнсоциалния съюз (ХСС) пишат, че бежанската криза се е превърнала в "най-важната вътрешно- и външнополитическа задача на нашето време". Германия трябва да приема хора, бягащи от граждански войни, но да не привлича имигранти, които искат да се възползват от нейната система за социално подпомагане, подчертават ХДС и ХСС.

В неделя християндемократите ще обсъдят програмата на среща с по-малкия партньор от управляващата коалиция - социалдемократите.

Рекордните 104 460 кандидати за убежище са влезли в Германия през август. Очаква се броят на тези хора да достигне до края на годината 800 000 души - четири пъти повече от миналата година.

Споделяне

Още по темата

Още от Европа

Какво очаквате от президента Радев през неговия втори мандат?