Първанов подиграва БСП за "липса на мъжество" да го изключат

Георги Първанов, сн. БГНЕС

В политиката има малко играчи, много пионки... Дори не им стига мъжеството да прекратят членството – само констатират самоизключване, коментира в събота пред бТВ лидерът на АБВ Георги Първанов, който преди ден беше ”самоизключен” от БСП.

Националният съвет на БСП мотивира ”самоизключването” със "системно нарушаване на уставните норми” от страна Първанов, ”изразяващо се в активна дейност в подкрепа на друга листа, нарушаване на единството и единодействието на партията и неизпълнение на колективно взетите решения".

"Националният съвет вече от години само констатира – констатира загуба, която била морална победа, констатира кадрови грешки...", каза Първанов.

Той напомни, че според устава на БСП пленумът няма правомощия по отношение на партийното членство на хора в БСП, а само може да предложи на партийната организация да вземе решение за изключване.

Първанов атакува Станишев и за капсулиране на партията.

"Днес решенията се взимат от един тесен кръг около председателя", каза президентът (2002-2012 година). В отговор на въпрос кого има предвид, той попита реторично: "Кой олицетворява голяма медийна групировка?".

"Решенията се взимат в кръга около Делян Пеевски и кръга около Сергей Станишев. И това са решения, свързани с откази от политики - решения, които ние сме взимали и те сега не се изпълняват, защото този кръг има други интереси", каза Първанов.

Той бе попитан дали има подкрепа от Русия и за неговото сдружение АБВ. ”Не съм усетил такава подкрепа”, отговори Първанов.

Споделяне

Още от България