Първанов предлага българо-македонски експертен съвет по инфраструктурата

Президентът Георги Първанов смята, че е дошло време да се създаде експертен съвет между България и Македония, който да предлага най-работещите решения в областта на инфраструктурата, които да бъдат поставени пред европейските партньори за финансиране. Най-важното е да намерим финансовите лостове за реализиране на проектите, заяви българският президент след среща с македонския си колега Бранко Цървенковски в Охрид.

Цървенковски посочи, че посещението на Георги Първанов е първата визита на държавен глава на чужда страна в Македония след встъпването му в президентска длъжност през май т.г. Това, по думите му, е доказателство за добрите отношения между двете държави. Настоящото работното посещение е и подготовка за официална визита на Цървенковски в България през втората половина на тази година.

На срещата е изразено общо мнение, че България и Македония трябва да бъдат още по-настойчиви пред европейските партньори при поставянето на големите въпроси на инфраструктурата.

България подкрепя присъединяването на Македония към НАТО и Европейския съюз, заяви българският държавен глава.

Личното ми мнение е, че начинът, по който си контактуват българските държавници с македонските си колеги, показва такава динамика на отношенията, каквато България няма с никоя друга държава, посочи българският президент.

Споделяне

Още от България