Първият в света “панаир на разводите” ще се проведе в Австрия

Този месец в Австрия ще се проведе първият “панаир на разводите”, чиято цел е да се помогне на двойките да се разделят безболезнено, съобщава ББС в четвъртък.

Девизът на мероприятието, което се открива на 27 октомври във Виена и ще продължи два дни, ще бъде “Да започнем отначало”.

По време на панаира на съпрузите, решили да се развеждат, ще бъде предоставена възможността да се консултират с юристи и да разберат правата си при раздялата на имуществото.

Мъжете могат да отидат на панаира само в събота, първият ден от работата на панира, а жените в неделя.

По мнението на организаторите това разделение ще даде възможност на посетителите да избегнат неловките ситуации и да запазят анонимността си.

Рекорд на разводите

Желание да участват в панаира вече са заявили 20 компании, сред които има не само адвокати, специализирали се в разводите, но и агенции за недвижими имоти, лаборатории, изследващи ДНК за определяне на бащинство, психолози и частни детективи

Сред участниците е и компания, предлагаща “терапевтични” туристически пътувания на хора, които току-що са се развели. В програмата са планирани и лекции на теми, засягащи влиянието на развода върху децата и как самотният родител да се справи с кризата.

Организаторът на панаира Антон Барц се надява, че първият в света “панаир на разводите” ще започне да се провежда в бъдеще два пъти годишно.

“Преди съм организирал панаири посветени на сватбите, но сега, след разговори с юристи за проблемите на развода, ми хрумна тази идея”, споделя Барц.

Показателят за разводите в Австрия за миналата година стигна рекордно равнище от 50%. Във Виена от 100 сключени брака се разпадат 66.

Споделяне

Още от Свят