Паси: България не е нито първата, нито последната жертва

Драмата с българските заложници "не е нито първият, нито последният такъв случай, България не е нито първата, нито последната жертва на подобни атентати". Така външният министър Соломон Паси коментира в парламента трагедията. Той посочи, че затова единствено обединените международни усилия могат да ни помогнат да се изправим срещу тази нова голяма заплаха на ХХI век.

Паси заяви, че декларацията на президента, председателя на Народното събрание и министър-председателя във връзка със ситуацията около похитените българи в Ирак дава много здрава рамка, на която стъпва междуинституционалният и общественият консенсус по този болезнен случай.

Непосредственото приемане на декларация по случая и от страна на Народното събрание показва, че в такъв важен и критичен момент институциите успяват да съсредоточат целия си политически потенциал в една конкретна цел, коментира Паси.

Министър Паси не отговори на журналистическите въпроси дали има потвърждение за смъртта на някой от двамата български заложници в Ирак. Паси, заедно с министъра на отбраната Николай Свинаров, се появиха за минути в парламента, където започва заседание на външната комисия, но бързо напуснаха сградата.

Споделяне

Още от България

Колко време давате на новия парламент?