Паси не очаква политическа окраска в делото срещу медиците ни в Либия

Външният министър Соломон Паси не очаква политическа окраска в делото срещу нашите медици в Либия. Той каза това по повод разпространената днес официална позиция на фондация "Кадафи", в която се изразява увереност, че липсата на достатъчно доказателства в официалното обвинение към шестимата български медици ще натежи в полза на тяхната невинност.

Аз съм благодарен на фондация "Кадафи" за усилията, които полага. През тази година и половина, тя съвсем коректно изпълняваше ангажиментите, които сама беше поела, каза Паси. Не очаквам да има политически окраски в оценката на либийското правосъдие по отношение на нашите медици, допълни той.

Позицията бе огласена от БНР по текст, предоставен от либийското посолство.

"Писмото от Фондация "Кадафи" още не е пристигнало официално и на този етап се въздържам от коментари", заяви в Бургас министър Соломон Паси. "Имам неофициалния текст, чел съм го, но все още такова писмо не е постъпило по нормалните официални канали, било чрез нашето посолство в Либия, било чрез либийското посолство тук", добави министърът.

Наскоро бе разпространено друго писмо на фондация "Кадафи, в което се настояваше България да промени позицията си по кризата в Ирак. От МВнР тогава обявиха, че според декларациите на либийските власти, правени досега, процесът срещу българските медици щял да е безпристрастен.

Споделяне

Още от България

Защо Сотир Цацаров подаде оставка от КПКОНПИ?