Паси стана спецсъветник на Скопие за НАТО

Паси стана спецсъветник на Скопие за НАТО

Председателят на външната комисия в парламента и бивш външен министър Соломон Паси стана специален съветник на македонското правителство за интеграцията на страната в НАТО. В петък Паси посети Скопие, където подписа споразумение с премиера Никола Груевски.

Срещу символична заплата от 1 евро той ще дава практически съвети и насоки, ще оказва помощ на македонски държавни институции за подобряване на връзките им със страните от НАТО и евроатлантическите институции, съобщиха от комисията.

Македония, която е член на програмата Партньорство за мир от 1995 г., очаква да получи покана за членство в НАТО на срещата на върха в Букурещ през 2008 г.

Соломон Паси заяви, че чувства огромна отговорност по отношение на възложената му задача и обеща да върне едното евро, ако не я изпълни.

Щастлив съм да помагам на Македония  по пътя ѝ към НАТО, споделяйки трудния опит на България и болезнените  грешки, каза Соломон Паси след като си подписа договора.

Според Груевски съветите на Паси ще бъдат от огромна  полза за Македония, за да  избегне грешки, допуснати от България, и да постигне  по този начин целта - присъединяване към НАТО без особени сериозни проблеми, предаде агенция МИА, цитирана от БТА. 

   

Споделяне

Още от Балкани

В каква роля си представяте Слави Трифонов след изборите?