Пътната агенция отрече да липсват месечни винетки за леки коли

Снимка: БГНЕС

Близо 80 хиляди месечни винетки за леки автомобили има в момента в дистрибуторската мрежа, обяви Агенция "Пътна инфраструктура“ (АПИ) по повод медийна информация за липсващи стикери по бензиностанции на изходите на София.

От ведомството посочват, че ако е имало бензиностанция, в която в конкретния момент са липсвали месечни стикери, вероятно това е заради неподадена навреме заявка за доставка на нови винетки.

Средномесечното потребление на винетни стикери е около 40 000 бр., сочи статистиката за юни, юли и август през 2015 г., както и около 37 000 за същия период на 2014 г., допълват от пътната агенция.

От там посочват, че на 5 август, както е по график, в дистрибуторската мрежа ще бъдат доставени нови 10 000 бр. месечни винетки за леки автомобили, 200 000 бр. седмични за леки автомобили и 200 000 бр. дневни стикери за камиони.

За последната седмица най-търсеният стикер от шофьорите на леки автомобили е седмичният. В последната седмица на юли са продадени над 97 хил. седмични винетки за леки автомобили, сочи още статистиката на АПИ.

Споделяне

Още от Бизнес