Пеевски и Божков поздравиха българите за 24 май

Пеевски и Божков поздравиха българите за 24 май

На фона множеството официални изявления по случай 24 май се откроиха два ярки поздрава – на депуата от ДПС Делян Пеевски и на хазартния бос Васил Божков. Народният представител от известно време се обръща към народа често, а укриващият се в Дубай бизнесмен отчетливо увеличава присъствието си в социалните мрежи.

Поздравът на Пеевски бе разпространен от собствените му медии.

https://www.mediapool.bg/gal/89/orig_7c1c2bdab61144365f25942d53a3fb2c.jpg

"Тази дата се утвърди в нашата традиция като най-светлият и жизнерадостен празник, който честваме под звуците на "Върви, народе възродени". Това е денят на буквите, на просветата, на науката и на духа. Ден, в който почитаме делото на Солунските братя Кирил и Методий. Изказвам огромната си благодарност към нашите учители, които съхраняват родния ни език и възпитават младите, към дейците на културата и науката, чиито постижения са признати в света", заявява депутатът и завършва с призива: "Да пребъде кирилицата!"

Далеч по-критичен към настоящата ситуация бе Божков. Той поздрави хората за празника чрез видео във фейсбук-профила си. Но заяви:

"За съжаление в момента отношението към културата в България е варварско. Това може да се промени, само ако не се страхувате", заяви той.

Божков не за първи път критикува "варварското" отношение. Подобно изявление направи и след като прокуратурата започна да иззема предмети от античната му колекция. Бизнесменът обяви, че се унищожава световно коултурно-историческо наследство като се тъпче в чували.

Споделяне

Още по темата

Още от България

Какво очаквате да свърши служебното правителство?