Пет големи жп-гари предлагат безплатен интернет

Най-натоварените гари в пет български града ще бъдат първите, които ще предлагат покритие с интернет за своите пътници и посетители, съобщиха в петък от транспортното министерство. Централната гара в София и гарите в Бургас, Варна, Пловдив и Горна Оряховица ще разполагат с безжична интернет-връзка, осигурена от "Виваком" и "Телелинк". Компаниите осигуряват връзката безплатно и в замяна се рекламират чрез стикери на гарите и чрез сайта си, който трябва да се отвори от потребителите, за да се свържат с интернет.

Новата услуга е част от стратегията на Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията (МТИТС) за модернизиране на железопътния транспорт в България и за повишаване на неговата конкурентоспособност, заяви по време на представянето министър Александър Цветков.

Услугата е напълно безплатна и от нея може да се възползват всички притежатели на лаптопи и мобилни устройства с възможност за интернет сърфиране, независимо от оператора, който ползват. Над 37 000 пътници, които преминават ежедневно през петте най-натоварени железопътни гари, ще имат възможност да ползват услугата безплатно.

Споделяне

Още от Бизнес