Петър Москов: Гледам на корпорацията ДПС като на тумор

Петър Москов: Гледам на корпорацията ДПС като на тумор

"На тази корпорация (ДПС – бел.ред.) аз гледам като на тумор. Лекарят няма отношение към тумора, той просто го изрязва."

Така здравният министър Петър Москов коментира ултиматумът на лидера на ДПС Лютви Местан към премиера Бойко Борисов, че ако не поиска оставката му движението ще инициира вот на недоверие срещу правителството.

Намерението му обаче не срещна подкрепата на нито една друга партия в парламента. Затова Местан ограничи заканата си до това да съди България пред Европейския съд по правата на човека в Страсбург заради "ксенофобските изказвания" на министъра по повод нападенията на роми над спешни екипи.

"Дълбоко не ме интересува нервната криза, в която е изпаднало ръководството на ДПС. За да не реши някой, обаче, че бягам от този разговор, ще кажа хората да не се заблуждават. Драмата на Местан и неговите колеги е, че нищо не зависи от тях и вече са извън управлението. Те изпаднаха в парламентарна изолация", каза още Москов  пред Дарик радио в събота.

Петър Москов е основа мишена в атаките на ДПС още от деня на избора на правителството, когато Местан заяви от трибуната, че България ще бъде управлявана от порочна коалиция. В отговор зам.-председателят на ДСБ Петър Москов каза: "ДПС е проклятието на България, защото държи един етнос във феодална зависимост от върхушката му". Местан репликира, че от думите му "струи омраза, ама истинска, неподправена".

"Нека хората не се заблуждават. Местан не се интересува от реалните проблеми на българи, роми или турци. Интересува го единствено оцеляването на корпорацията ДПС. Защото ДПС е икономически мастодонт, прикрит зад политическа формация. Тази корпорация фалираше банки, поставяше и сваляше правителства. Сега от нея не зависи нищо, защото са извън управлението, изпаднаха в изолация. И фирмите от тази корпорация започват да се разбягват. От това следва, че няма да има пари за избори. Това е притеснението на Местан", добави още Москов в събота.

Споделяне

Още по темата

Още от България