Петима арестувани за отвличането на бизнесмен от Варна

Петима са в ареста заради отвличането на варненския бизнесмен Рубин Коцев.

За четирима задържани при акция снощи съобщи главният секретар на МВР ген.Бойко Борисов. Арестите са извършени в заведението "Калипсо". Направени са и обиски в домовете и офисите на заподозрените.Трима от задържаните са варненци, каза директорът на РДВР ген.Веселин Петров. Четвъртият арестуван е чеченец, твърдят източници от МВР, но официално това не бе потвърдено.

Петият в ареста е криминално проявеният Петър Петров, който се предаде сам след като тази сутрин бе обявен за национално издирване. Петров не е осъждан.

Ген.Борисов даде висока оценка за извършената акция. Тя е била наблюдавана от главния прокурор Никола Филчев и НСБОП. Заедно с полицията снощи е работил и окръжният прокурор на Варна Лъчезар Добрилов.

Според Борисов, събраните доказателства по случая са достатъчни за тежки осъдителни присъди.

Очаква се в четвъртък Варненският съд да гледа искане за налагане на постоянна мярка з задържане под стража на петимата.

49-годишният съдружник във фирма "Ахилеос шипинг" Рубин Коцев беше отвлечен сутринта на 17 март пред дома си в центъра на Варна. Първоначално се твърдеше, че е поискан откуп от 1 млн.евро. След 9 дни в плен обаче Коцев се завърна сам у дома си бе обявено,ч е откуп нито е искан, нито е платен.

Още от България

Какво би означавало отпадането на мониторинга на Европейската комисия?