Петканов изобщо не желае да носи никаква отговорност

Г-н Рашков, необходимо ли е вътрешният министър Георги Петканов да поеме политическата отговорност за скандала около доклада на МВР и снимките?

Трябва да чуя аргументите. Но ако свържем това искане със събитията със снимките, яхтите и участието на представители на изпълнителната власт там, оставам с впечатлението, че очевидно има някаква договорка. Има някакво вътрешнополитическо решение, което е взето на няколко очи само. Изводът се налага от само себе си, като имам предвид по какъв начин беше поставен публично въпросът за присъствието на тези ръководители и министри извън страната с човек, срещу когото в нашите служби има следствени дела и как всичко след това завърши, как ентусиазмът падна. Вероятно някой някому е издърпал ухото. И затова, струва ми се, бяха на една и съща позиция вътрешният министър, главният секретар на МВР и началникът на НСБОП. Те бяха единни и нямаха никакви противоречия. Т.е. все едно че не е имало снимки, направени там на яхтата, че не са виждали тези снимки, независимо, че после разказаха "съдържанието" на снимките пред комисията.

Тази сутрин в предаването "Блиц" министър Петканов каза, че не носи политическа отговорност за скандала. Кой носи отговорност за скандала, според вас?

Ами като не носи отговорност министърът, тогава защо коментира на всеослушание в медиите повече от седмица случая? Защо изобщо взема отношение, щом е непричом и не знае какво има в куфарчето на този човек, който бе взривен. Аз не мога да си обясня защо въобще Петканов взема отношение по цялата тази история. Така му е по-лесно - да вземе отношение по въпрос, за който да не носи отговорност.

Той изобщо не желае да носи никаква отговорност. Той смяташе, че не носи отговорност и за незаконното подслушване преди няколко месеца. Така че какво искаме от него?

Този случай все пак трябва да се изясни. Въпреки изявленията, той все още не е изяснен. Има още много въпроси, които трябва да намерят отговор и затова вътрешната комисия ще продължи своята работа по тях.

Още от България

Какво се крие зад истерията с "отнемането и продаването на деца"?